Industri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Industri Berbasis Pertanian

Industri mangrupa hiji usaha atawa kagiatan pangolahan bahan atah atawa satengah anggeus jadi barang jadi anu boga nilai tambah pikeun meunangkeun kauntungan.[1]

Babagian Industri[édit | édit sumber]

Industri sacara umum dibédakeun jadi dua, nyaéta:[2]

Industri Primer, nyaéta jenis industri anu langsung nyokot komoditas ékonomi ti alam tanpa prosés pangolahan, saperti pertanian, pertambangan, jeung kahutanan.[2]

Industri Sekunder, nyaéta industri anu ngolah bahan atah atawa bahan baku jadi barang satengah jadi atawa barang jadi. Industri sekunder disebut ogé industri manufaktur atawa pabrik.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Industri diakses 5 Agustus 2015
  2. a b c (id)Pengertian Industri diakses 5 Agustus 2015


Nulis.jpg