Industri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Industri Berbasis Pertanian

Industri mangrupa hiji usaha atawa kagiatan pangolahan bahan atah atawa satengah anggeus jadi barang jadi anu boga nilai tambah pikeun meunangkeun kauntungan.[1]

Babagian Industri[édit | édit sumber]

Industri sacara umum dibédakeun jadi dua, nyaéta:[2]

Industri Primer, nyaéta jenis industri anu langsung nyokot komoditas ékonomi ti alam tanpa prosés pangolahan, saperti pertanian, pertambangan, jeung kahutanan.[2]

Industri Sekunder, nyaéta industri anu ngolah bahan atah atawa bahan baku jadi barang satengah jadi atawa barang jadi. Industri sekunder disebut ogé industri manufaktur atawa pabrik.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Industri diakses 5 Agustus 2015
  2. a b c (id)Pengertian Industri diakses 5 Agustus 2015


Nulis.jpg