Wiski

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jenis Scotch Whisky

Wiski nya éta sarupaning spirit nu dibeunangkeun ku cara distilasi tina prosés ngaragian bubur siki-sikian paré (Ryewheat, corn, barley, maize atawa paré) sarta dipendem dina tong kai. [1]Aya 200 jenis wiski.[1] Wiski mangrupa inuman nu ngandung alkohol nu dijieun tina campuran sababaraha jenis siki-sikian.[2] Wiski-wiski tadi miiboga taste/rasa nu béda-béda antara jieunan nu hiji jeung lianna.[1] Aya opat kelompok wiski,nya éta; Scoth whisky (Johnie Walker, Chivas Regal); Irish whisky (Old Busmills, John Power); Canadian whisky (Seagrams V.O., Canadian Club); American whisky (Old Grand Dad, Jim Bean).[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Widjojo Atmodjo, Marsum.2004.Bar, Minuman dan Pelayannya.Yogyakarta:Penerbit Andi. Halaman 65.
  2. Minuman beralkohol]diakses tanggal 08 November 2011