World Association of Zoos and Aquariums

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) nyaeta organisasi nu mayungan komunitas kebon binatang jeung akuarium. Anggotana kaasup kebon binatang jeung akuarium nu kasohor, Paguyuban Kebon binatang jeung Akuarium regional jeung nasional, tur sababaraha organisasi nu patali, kawas dokter kebon binatang jeung nu gur kebon binatang, ti sakuliah dunya.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Taun 1935, International Union of Directors of Zoological Gardens (IUDZG) ngadeg di Basel, Swiss. Salila Perang Dunya II organisasi ieu eureun, tapi di Rotterdam (Walanda) IUDZG anyar diadegkeun deui ku hiji grup direktur kebon bianatang ti nagara-nagara sekutu jeung netral taun 1946. Taun 2000, IUDZG diganti ngaranna jadi World Association of Zoos and Aquariums (WAZA) keur nuduhkeun ayana hiji organisasi nu leuwih moderen jeung global.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Citakan:Zoos

Nulis.jpg