Yoshitaka Amano

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yoshitaka Amano

Yoshitaka Amano (天野 喜孝?) gumelar ping 28 Juli 1952 di kota leutik deukeut kaki Gunung Fuji Shizupka, Jepang.[1] Yoshitaka Amano nya éta salah saurang desainer video game ti Jepang.[1]

Awal Karir[édit | sunting sumber]

Nalika indit ka babaturanna nu aya di Tokyo taun 1967, anjeunna latihan ngalukis di studio animasi Tatsunoko, nu nyieun animasi Mach Go GO jeung Space Ace.[2] Sabada sataun latihan, Amano nyokot bagéan dina nga disain karakter-karakter kartun anu populér harita anu di terbitkeun ku studio Tatsunoko, di antawisna Gatchaman (dirilis di Amerika Serikat nu judulna G-Force and Battle of the Planets), Hutch the Honeybee, jeung Cashaan: Robot Hunter.[2]

Sabada 15 taun digawé di éta studio, ahirna Amano ngajukeun surat pengunduran diri, harita Amano 30 taun.[2] Taun 1984 Amano ngarilis koléksi lukisan mimitina, Maten (Evil Universe).[2] Dituluykeun ku kolaborasi jeung panulis séjén, nu ahirna hampir kana 20 buku Komik anu ka jual jautaan éksemplar.[2] Karya-karya nu di hasilkeun ku Amano di antawisna Hideyuki Kikuchi's Vampire Hunter D, Kaoru Kurimonto's Guin Saga, Yoshiki Tanaka's Arslan Chronicals, jeung Rasen-O (Spiral King) and Chimera.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Sumber 1
  2. a b c d e f Sumber 2


Nulis.jpg