Lompat ke isi

ABS-CBN Corporation

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

ABS-CBN Corporation nyaéta perusahaan média Filipina anu kantor pusatna di Kota Quezon. Éta mangrupikeun konglomerat hiburan sareng média panggedéna di Filipina.[1]

Pausahaan ieu diadegkeun dina 1946 salaku Bolinao Electronics Corporation (BEC). Éta dibentuk ku ngahijikeun Alto Broadcasting System (ABS) sareng Chronicle Broadcasting Network (CBN).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Company History". abs-cbn.com. Diakses tanggal 2023-05-25. 

Tumbu éksternal[édit | édit sumber]