AL Mumit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Mumit (الْمُمِيتُ) nyaéta nu maha nyabut umur (tilar dunya). Alloh nyieun mahlukna tilar dunya ku cara nyabut ruh tina jasadna. Mahluk mah teu boga kaᴡasa keur maéhan manéh, paling bisa ogé ngaruksak jasadna. [1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil

Dalil anu ngajéntrékeun Al Mumit téh aya dina Surat Yunus ayat 56. Ma’nana nyaéta Alloh nu ngahirupkeun mahluk kalaᴡan Alloh tempat pangbalikan para mahluk.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. azzaino, zaurdin (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. pustaka al-hidayah.