Al-Awwal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Awwal اَلْأَوَّلُ Alloh SWT anu Maha asal-muasal aya salian ti Alloh aya oge makhluk ciptaanNa.[1] Mangka Alloh nu asal-muasal aya. Manusa emang bisa nyieun imah, kapal anu samemehna teu aya, tapi bahan-bahan anu dipake jeung nyeunna geus aya ti mimitina.[1] Manusa mung saukur ngarakit tina makhluk-makhluk Alloh anu geus aya, jeung rakitan manusa eta moal jadi lamun teu dibarengan ku sunatulloh oge izinNa.[1]


Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan sifat Alloh anu Al-Awwal aya dina QS. Al-Qaf, ayat: 15.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Azzaino, Zuardin. "Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna". Pustaka Al-Hidayah.