Lompat ke isi

Al-Bai'ts

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Al Ba’its (الْبَاعِثُ) nyaéta asal kecapna tina Al Ba’tsu anu hartina ngahudangkeun ataᴡa ngahirupkeun deui manusa sanggeus ngalaman tilar dunya. Dihirupkeun deui téh sabab rék balitungan amal ataᴡa dihisab tina sakabéh amal anu geus dipilampah. Lian ti éta, Al Baits miboga harti séjén nyaéta Alloh boga kaᴡasa keur ngahudang deui sumanget umat-Na sangkan salaᴡasna dzikir jeung ibadah.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil anu ngajéntrékeun Al Ba’its téh aya dina Surat Hajj ayat 7. Ma’nana nyaéta poé kiamat téh tangtu bakal datang jeung dina éta ᴡaktu Alloh bakal ngahudangkeun deui sakabéh mahluk.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam Seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al - Hidayah.