Al-Ghaniy

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Ghaniy أَلْغَنِىُ nyaéta artina yen Alloh SWT anu Maha nyukupkeun kabutuhanNa, kabutuhan makhlukna nu diciptakeun. Al-Ghaniy nyaeta asmaul husna urutan ka 31.[1][2]

Makna[édit | édit sumber]

Makna asmaul husna ieu, Alloh teh nu maha beunghar. maha nu ngacukupkeun sagala urusan manusa jeung makhlukna nu sejen. Alloh maha miboga, maha nyukupkeun. urang salaku makhluk-Na kudu syukur kana sagala nu geus ditakdirkeun.

Anu ngabeungharkeun manusa teh Alloh, hartina anu bener-bener beunghar mung Alloh. Teu aya anu ngabeungharkeun Alloh sabab Alloh nu mere kabeungharan, nalika Alloh hayang nambah kabeungharan tinggal ngajadikeun tina teu aya jadi aya. Alloh mah Al-Ghaniy anu luas kabeungharanna.

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil asmaul husna Al-Ghaniy aya dina kitab suci Al-Qur'an QS. Ali-Imran, ayat: 97

فِيهِ ءَايَٰتٌۢ بَيِّنَٰتٌ مَّقَامُ إِبْرَٰهِيمَ ۖ وَمَن دَخَلَهُۥ كَانَ ءَامِنًا ۗ وَلِلَّهِ عَلَى ٱلنَّاسِ حِجُّ ٱلْبَيْتِ مَنِ ٱسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا ۚ وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ ٱللَّهَ غَنِىٌّ عَنِ ٱلْعَٰلَمِينَ

Pikeun anjeunna aya tanda nyata, (dina salahsahijina) makam Ibrahim; sakur anu diasupkeun deui (Baitullah) janten anjeunna aman; ngalaksanakeun haji teh tugas manusa ka Allah, nyaeta (pikeun) jalma anu tiasa nyandak lalampahan ka Baitullah. Sakur anu mungkir (kawajiban haji), Allah maha Beunghar (teu butuh nanaon) tina alam.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asmaul Husna. Pustaka Al-Hidayah. 
  2. "Asmaul Husna". Bersama Dakwah. 
  3. "QS:Ali Imron ayat 97". Khalifah Center.