Al-Ghofur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Ghofur(الْغَفُور), mangrupakeus salah sahiji Wasta Allah anu aya dina Asmaul Husna anu ngandung harti nyaéta anu maha agung. Euweuh mahluk anu ngaleuwihan kaagungan manten-Na boh Dzat, wujud, ilmu, kakuasaan, pangaruh, kawijaksanaaan atawa paréntah.[1][2]

Dalil Ngeunaan Al-Ghofur[édit | édit sumber]

Dalil Al Ghafur di antarana aya dina Surat Al Kahfi ayat 58, Al Hijr ayat 49, jeung Thaha ayat 82. Ménta ampunan ka Alloh bias dibarengan ku dzikir Al Ghafur.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. a b "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.