Al-Hadi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Haadi أَلْهَادِىُ Alloh anu maha méré pitunjuk.[1] Alloh nundukeun sakabeh makhluk kana sunnahNa sukarela tur kapaksa, sukarela anu hartina bebas mlih kamungkinan-kamungkinan jalan pikeun ditempuh ku makhlukna, oge kapaksa narima akibat tina pilihanna eta, hade gorengna. [2]Alloh oge méré pitunjuk pikeun makhlukna sangkan milih jalan anu hade anu mana anu goring anu mana. Manusa miboga pola pikir sorangan, anu cenderung nyimpang ti jalan Alloh, nu ngakibat keun kufur malah mah syirik, tapi tetep Alloh méré pitunjuk nalika manusa lempang dina jalan anu salah maka pitunjukna ngarah keun yen eta téh ka naraka.

Dalil[édit | édit sumber]

Al-Haadi kacutat dina QS. Al-Lail, ayat: 12.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.