Al-Hayyu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Hayyu (الْحَىُّ) nyaéta salah sahiji Asmaul Husna Alloh nu artina Maha Hirup. Alloh miboga kahirupan anu kekal jeung abadi. Ciri hirup nyaéta gerak kalayan dijurung ku kereteg jeung kahayang, kalaᴡan ngagunakeun kakukatan keur ngahontal udagan anu geus ditetepkeun ku dirina sorangan, Ayana Alloh téh euᴡeuh anu ngahirupkeun jiga mahluk anu dihirupkeun ku Alloh.[1][2]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil anu ngajéntrékeun Al Hayyu téh aya dina Surat Al Baqarah ayat 255, atawa anu kasohor disebut Ayat Kursi.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika Ilmiah Ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah. 
  2. a b "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09.