Al-Walii

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Walii nyaeta salah sahiji jenengan Alloh anu aya dina Asmaul Husna, ngandung harti nyaéta Alloh anu maha ngalola sagala anu aya di alam dunya, anu ngandalikeun sagala hal di alam dunya.[1]

Dalil Ngeunaan Al-Walii[édit | édit sumber]

Surah Asy-Syura, ayat 9 anu artina ;

atawa pantaeus aranjen nyokot palindungan salian ti Alloh ? Maka Alloh Anjeuna palindung ( Anu sabener-benerna ). Jeung Anjeuna anu ngariupken jalma-jalma nu tos paeh, jeung Anjeuna maha kuasa ewuh nu bisa nandinganana.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b Azzaino, Zuardin (1998). Allah Dalam Seri Axiomatika Ilmiah-Ilmian Asma-Ul Husna.