Al 'Azhim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al 'Azhim nyaéta pasipatan Alloh anu hartosna nu maha agung. Allah téh bener-bener agung, katinggal tina hasil ciptaan na anu matak kataji. Alloh nyiptakeun mahluk nu nyicingan alam dunya ieu teh tina teu aya jadi aya, nyiptakeun mahluk lain ti mahluk nu tos aya, boh nu leutik oge nu gede.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan Al' Azhim téh ka cutat dina Al Qur'an surah Al-Haqaah ayat 152 anu artina "Kukituna galindengkeun tasbih kalayan nyebut jenengan Alloh nu maha agung"[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b Azzaino, Zuardin (1988). Allah Dalam Seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asma-ul Husna. PUSTAKA ALHIDAYAH. pp. 139 – 140.