Al ‘Adhiim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al ‘Adhim (الْعَظِيمُ) nyaéta miboga harti anu maha agung. Euweuh mahluk anu ngaleuwihan kaagungan manten-Na boh Dzat, wujud, ilmu, kakuasaan, pangaruh, kawijaksanaaan atawa paréntah. [1]


Dalil[édit | édit sumber]

Dina Al Quran, ngaran Al ‘adhim disebutkeun antarana dina Surat Al Baqarah ayat 255 jeung Surat Al Waqiah ayat 96.


Ibnu Abbas ngariwayatkeun lamun Rasulullah aya dina kaayaan susah sok ngadu’a al ‘adhiim anu kieu unggelna.[2]

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ الْحَلِيمُ الْعَظِيمُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ رَبُّ السَّمَوَاتِ وَرَبُّ الأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.