Al - Maani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Maani أَلْمَانِعُ Alloh SWT anu maha nyegah. Alloh kawasa pikeun nyegah hiji makhluk ngarusak makhluk anu séjéna. Alloh nyegah anu kuat ngaruksak anu lemah, ku jalan Alloh nyimpen prinsip harga diri dina tiap roh manusa, teu aya manusa anu ngahargaan ka jalma anu kuat anu mampu ngéléh keun manusa anu puguh lemahna.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ieu sifat Alloh SWT aya dina QS. At-Taubah, Ayat: 54[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.