Al Ahad

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Ahad (الْوَاحِدُ) nyaéta Alloh téh maha ésa ataᴡa hiji dina harti ganjil. Euᴡeuh nu sarupa, euᴡeuh nu sarimbag, euᴡeuh nu bisa nandingan sanajan jeung sipatna anu lian. Éta kalimah anu nguatan Bilal mertahankeun kaimanan aktu disiksa ku Umayyah bin Khalaf.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ieu asmaul husna di antarana difirmankeun dina Surat Al Ikhlas ayat 1, 2, jeung 4. Dina ieu dalil diterangkeun yén Alloh téh ngan hiji jeung euᴡeuh saurang ogé mahluk nu bisa nandinganana. Ku kituna, lebah dieu Alloh disebut ganjil.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Zuardin, Azzaino (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.