Al Bathin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Bathin أَلْبَاطِنُ nyaéta Alloh anu maha teu katinggali.[1][2] Pikeun manusa loba hal anu ghaib atawa teu katinggali.[1][2] Roh, malaikat, jin, sorga, naraka, ogè Alloh. Naon baé jadi ghaib pikeun manusa sabab Alloh nyiptakeun indra manusa téh aya watesna.[1][2] Kadar indra Alloh mah sampurna, teu aya anu ghaib pikeun Alloh, roh, malaikat, jin, sorga, naraka bisa katinggali ku Alloh mah.[1][2]

Dalil[édit | édit sumber]

Neunaan sifat Alloh anu Al-Bathin aya dina QS. Al-Hadid, ayat: 3.[1][2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. a b c d e "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.