Al Fattah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Fattah (الْفَتَّاحُ) nyaéta miboga harti nu maha méré rahmat. Alloh muka rezeki jeung rahmat keur umat-umat-Na. Anjeunna nu ngagampangkeun urusan dunya jeung ahérat. Ngaran Al Fattah ogé miboga ma’na ngahakiman jeung mutuskeun. Anjeun-Na nu misahkeun halal jeung haram anu ngajéntrékeun bener jeung salah nepi ka nu bener bakal meunang nu salah bakal éléh.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ieu asmaul husna ka-18 disebutkeun dina Surat Saba’ ayat 26, Fathir ayat 2, Al A’raf ayat 96, jeung Al A’raf ayat 89. Sanggeus dzikir Al Fattah, terus ngadu’a ménta dibukakeun rezeki atawa ménta kaputusan nu panghadéna keur hiji perkara.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-30. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-30.