Al Halim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Halim (الْحَلِيمُ) nyaéta miboga harti nu maha santun. Alloh henteu gancang méré ganjaran ku cara nahan rezeki atawa méré azab alatan manusa ngalaksanakeun kamaksiatan jeung dzalim, sanajan Alloh miboga kawasa keur ngalaksanakeun éta hal. [1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Al Halim disebutkeun dina Surat Al Baqarah ayat 235 jeung Al Isra ayat 44. Rasulullah ngajarkeun du’a ieu asmaul husna kalawan galindengna kieu.

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ الْحَلِيمُ الْكَرِيمُ سُبْحَانَ اللَّهِ رَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

“Euweuh Pangeran lian ti Alloh nu Maha santun jeung Maha Mulia, Mahasuci Alloh Rabb Arsy anu agung, sagala puji keur Alloh Rabb semesta alam.” (HR. Ibnu Majah)[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.