Al Malik Ul Muluk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Malik-ul-Mulk مَالِكُ الْمُلْكِ Alloh SWT anu Maha Rajana Raja. Alloh ngajadiekun manusa di ieu dunya pikeun jadi khalifah ogé Alloh méré saeutik wéwénangNa ogé elmuNa pikeun ngajaln keun tugasna di dunya. Tapi tetep makhluk anu aya dina wilayah kauasaanna mah tunduk mung saukur ka Alloh SWT. Alloh mung saukur méré saeutik elmuNa lain kakuasaan pinuhna, ngatur, atawa nyieun aturan. Alloh mah Al-Malik hiji-hijina sumber hukum, manusa bebas pikeun nyieun nagara atawa karajaan, tapi Alloh anu maju ogé ngaancurkeun karajaan éta sabab Alloh Al-Malik-ul-Mulk Rajana sakabéh raja.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil ngeunaan sifat Alloh ieu aya dina QS. Ali-Imran, ayat: 26.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika Ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.