Al Muhyi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Muhyi (الْمُحْيِى) nyaéta miboga harti nu maha ngahirup huripkeun. Alloh méré kahirupan ka mahlukna ku cara niupkeun roh jeung huripna ku jalan rezeki séᴡang-séᴡangan nu salaᴡasna ngagolontor. Alloh niupkeun roh kana jasad sangkan mahlukna hirup, tuluy nyabut deui roh lamun geus ᴡaktuna mahluk tilar dunya, jeung ngahijikeun deui ruh jeung jasad lamun geus ᴡaktuna manusa dihirupkeun deui.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil anu ngajéntrékeun Al Muhyi téh aya dina Surat Yunus ayat 56. Ma’nana nyaéta Alloh nu ngahirupkeun mahluk kalaᴡan Alloh tempat pangbalikan para mahluk.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika Ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.