Al Qahhar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Qohhar

Al Qohhar (الْقَهَّارُ) nyaéta miboga harti nu maha maksa atawa perkasa. Ieu nuduhkeun yén  Alloh téh miboga kakuasaan keur maksa umat-Na sangkan ngalaksanakeun naon anu jadi bebeneran Islam, sanajan umat-Na  boga kalungguhan raja atawa pamingpin nagara. Sakabéh anu dipikahayang ku Alloh ka umatna pasti kajadian[1].

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Al Qohhar disebutkeun dina Surat Az Zumar ayat 4 jeung Shad ayat 65.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-30. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-30.