Al Wadud

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Wadud (الْوَدُودُ) hartina Alloh maha mikanyaah mahlukNa. Alloh mikanyaah ka jalma nu ngalakukeun paripolah nu alus, jalma nu taqwa, ogé sholeh, teu ngan saukur meré pahala nu dikalikeun kana éta paripolah nu alus, Alloh ogé babari ngahampura kasalahan-kasalahan leutik nu dilakukeun jalma-jalma nu dipikanyaahNa.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan Al Wadud teh ka cutat dina Q.S Al Buruj, ayat: 14.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Azzaino, Zuardin (1988). Allah Dalam Seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asma-ul Husna. Pustaka Al-Hidayah. pp. 138 – 139.