Al Warits

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Warits أَلْوَارِثُ Alloh SWT ahli waris anu sabenerna.[1] Prosés anu aya dijero bumi luyu jeung sunnatulloh, nalika hiji gunung bitu, mangka kampung-kampung anu aya disabudeureun gunung éta bakal katutup ku lahar.[1] Sawah-sawah, tanah-tanah, barang-barang anu tadina dipimilik ku manusa jadi euweuh nilaina, jeung uih deui ka Alloh nu miboga sagalana, Alloh pewaris tunggal.[1] Mangtaun-taun ti harita éta taneuh anu keuna lahar teu jadi subur, Alloh rizkikeun deui ka manusa anu liana.[1] Alloh mah nu boga sakabéh harta, Alloh téh pewaris jeung ngawariskeun deui kasaha anu dipika hoyongna.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Sifat ieu aya dina QS. Al-Hijr, ayat: 23.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Zuardin, Azzaino (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.