Al bashir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Bashir Al Bashir (الْبَصِيرُ) nyaéta miboga harti nu maha ningali. Alloh Maha ningali jeung jadi saksi sagala hal anu terang-terangan atawa hal anu sipatna rusiah. Euweuh hal di bumi nu teu katingali ku Alloh. Kitu ogé paripolah sakabéh umat jeung eusi haténa.

Dalil[édit | édit sumber]

Al Bashir mending dibaca babarengan jeung As Sami’. Misalna dina Surat Asy Syura ayat 11 jeung Al Isra ayat 1. Dina Al Qura ogé dicontokeun du’a kalayan nyebut As Sami’ jeung Al Bashir sangkan du’a dikabulkeun jeung ibadahna ditarima. Misalna dina Surat Al Baqarah ayat 127.

[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-30. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-30.