Al ghoffar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Ghoffar (الْغَفَّارُ) nyaéta miboga harti nu maha ngahampura. Asal kecapna tina al ghafru anu miboga harti nutupan. Ku kituna, sacara ma’na ngaran Al Ghoffar téh nuduhkeun yén Alloh atoh nutupan dosa atawa aib umat-Na jeung bakal ngahampura kasalahanana.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Al Ghoffar disebutkeun dina Surat Az Zumar ayat 5 jeung Shad ayat 66. Ngagalindengkeun ieu asmaul husna mernah pisan keur meredih katutupna dosa jeung aib anu geus dipilampah ku manusa.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-30. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-30.