Al mu'akhir

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Mu’akhir اَلْمُؤَخِّرُ Alloh SWT anu Maha Maotkeun sakabeh makhlukna.[1] Alloh ngajadikeun sakabeh makhlukna nu asalna teu aya jadi aya ku takdirna, sabab Alloh teh Al-Qadir.[1] Salah sahiji takdir manusa teh nyaeta batas kamampuan pikeun tetep aya atawa tetep hirup.[1] Alloh ngajadikeun tangkal jati anu sanggup nangtung hirup 100 tauneun, tapi alloh jadikeun pare ngan saukur bisa hirup nepika dua atawa tilu bulaneun.[1] Aya manusa anu sanggup hirup nepi 100 taun, aya oge manusa anu karek borojol tos di pundut ku Alloh.[1] Alloh anu nangtukeun ajal sakabeh makhlukna, mangka kukituna Alloh anu maot keun kahirupan makhlukna.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan sifat Alloh SWT ieu aya dina QS. Hud, ayat: 104.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Azzaino, Zuardin. "Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna". Pustaka Al-Hidayah.