Lompat ke isi

Alat kesehatan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Alat kesehatan (ALKES) nyaéta Instrumen,apparatus,mesin dan/atau implan anu henteu ngandung ubar anu dipaké kanggo nyégah,mendiagnosis,ményembuhkeun sarta mehampangkeun panyakit,merawat jalmi udur,nyageurkeun kasehatan dina jalmi,dan/atau nyieun struktur sarta ngalereskeun kadudukan salira. Pakakas kaséhatan dumasar tujuan pamakéan sakumaha dimaksud ku produsen,tiasa dipaké sorangan atawa kombinasi kanggo jalmi kalawan hiji atawa sababaraha tujuan minangka berikut:

  • diagnosis,pencégahan,pangimeutan,perlakuan atawa pengurangan panyakit
  • diagnosis,pangimeutan,perlakuan,pengurangan atawa kompensasi kaayaan sakit;
  • penyelidikan,penggantian,pemodifikasian,ngarojong anatomi atawa proses fisiologis
  • ngarojong atawa ngabéla hidup;
  • magak pembuahan;
  • desinfeksi pakakas kesehatan; sarta
  • nyadiakeun informasi kanggo tujuan medis atawa diagnosis ngaliwatan pengujian in vitroterhadapi spesimen ti salira jalmi.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]