Amoxicillin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kategori:Antibiotik

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantuanna didagoan pikeun narjamahkeun.

Amoxicillin (International Nonproprietary Name,INN) atawa amoxycillin (British Approved Name, BAN) nyaéta antibiotik spektrum sedeng nu digunakeun pikeun ngaleungitkeun inpéksi baktéri nu disababkeun ku mikroorganisme lemah. Biasana dijadikeun obat pilihan di antara obat-obat anu sakelas, ku sabab boga kaleuwihan nyaéta leuwih hadé jang nyerepna, lamun numutkeun kana administrasi oral. Tinimbang antibiotik-antibiotik beta-lactam séjénna. Amoxicillin gampang ruksak jeung turun kaampuhannana lamun manggihan bakteri anu ngahasilkeun β-lactamase, antukna bisa ditambahan asam clavulanic pikeun ngurangan kalemahannana. Ayeuna dipasarkeun ku GlaxoSmithKline kalayan mérek Amoxil.