Anakoluton

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anakoluton (Yunani,ana, hente+akoluthon,ngurut) nyaéta kawas gaya nulis, dijerona kecap-kecap dimimitian ku ngajukeun hiji pasualan, tapi pasualan éta teu dibéré cara pikeun méréskeunana, nanging kalakah dianggeuskeun ku pasualan nu anyar, ahirna kajadian diskontinuitas nu teu disangka, jiga nu teu konsistén. Dina umumna dipaké keur nepikeun émosi, siga dina pidato jeung ku sorangana karya sastra, khususna génré arus kasadaran, saperti: Dijero haténa bimbang ogé. Dimana Tini nu sabenerna, nu waktos hudang, atawa waktos kulem?Ah,... ingetanna ngalayang ka Mar nu karék pupus,...(Belenggu,1977:97).[1]


Rujukan[édit | édit sumber]


  1. Prof (Em) Dr.Nyoman Kutha Ratna,S.U. Ensiklopedia 2000 Entri Istilah Biografi,Karya Metode dan Teori Sastra. Pustaka Pelajar. ISBN 978-602-229-743-7.