Anapora

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Anapora nyaéta malikan kecap atawa malikan prasa dina awal klausa atawa dina awal kalimah anu pataréma, minangka gaya basa dina nyarita (pidato). [1]Dina karya sastra mangrupa salasahiji wanda paralélismeu; mindeng kapanggih dina sisindiran atawa carita pantun.[1]

Anfora  mangrupikeun bagian tina gaya basa jeung ciri khas nga gunakeun kata kata anu di ulang.[2] Dalam majas anaphora, pengulangan kata nu aya di mimiti kalimah tina satiap baris na atau sa anggestanda koma dina hiji kalimat.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger sunten. p. 15. 
  2. a b "“Majas Anafora” Pengertian Serta ( Contoh Kalimat )" (dalam bahasa en-US). DosenPendidikan.Com. 2017-04-29. http://www.dosenpendidikan.com/majas-anafora-pengertian-serta-contoh-kalimat/. Diakses pada 2018-04-25