Anomali deret waktu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Anomali deret waktu nyaéta lobana deviasi deret waktu tina mean. Harti sejen nyaéta itungan keur sakabéh deret waktu, contona keur unggal jam dina sapoe lamun siklus poe-an tina sababaraha variabel dicokot. Salaku pangganti méan aritmetik, indikator sejenna nyaéta locality ogé bisa dipake, saperti ogé median dina analisa sacara numerik.

Dina atmospheric sciences, annual cycle iklim biasana maké nilai méan. Conto nu kawentar dina anomali deret waktu atmosfer nyaéta indeks Southern Oscillation (SOI) jeung indeks North Atlantic Oscillation. SOI nyaéta komponen atmosfer El Niño, sedengkeun NAO mangrupa pangaruh penting keur weather di Europe ku ayana modifikasi storm track nu datangna ti Atlantik.