Apéndiks

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Apéndiks nyaéta catetan tambahan atawa lampiran nu aya dina hiji karangan. Apéndiks umumna dicutat dina akhir tulisan. Apéndiks téh ngaboogaan fungsi anu bener-bener ngabantu, nyaéta pikeun ngajelaskeun eusi karya tulis. Apéndiks ogé kakandung dina karya sastra, hususna sastra kontémporér. Tujuanana sarua, nyaéta pikeun ngabantu méh carita leuwih jelas, eusina rupa-rupa, contona: silsilah tokoh (Tarian Bumi), mangrupa tanda penghargaan (Bumi Manusia), tarjamahan bagian-bagian husus (Max Havelaar), koméntar pakar(Supernova).[1]

Dina Supernova , gigireun apéndiks, aya ogé bibliografi jeung indéks. Lamun dinu élmu kedokteran, nu dimaksud apéndiks téh nyaéta usus buntu.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia 2.000 Entri Istilah Biografi, Karya, Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 978-602-229-743-7.