Ar-Ra’uf

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ar-Ra’uf أَلرَّؤُوْفُ Alloh SWT nu Maha Marahmay. Alloh mah marahmay, nampi, pangaduan oge paménta ti hambana, boh lalaki ogé awéwé, boh kolot oge ngora, boh miskin oge kaya, boh kujalan anu kasar oge ku jalan anu hade, Alloh mah nampi sakabéh paménta makhlukna, sabab Alloh Tuhan pikeun sakabéh makhluk. Tapi tétép Alloh nganggap ka satiap makhlukna sakumaha anu geus ditaqdirkeun oge kumaha cara menta maranéhna ka gusti Alloh. Anu ménta na hade tangtu di balesna hade, anu mentana goreng tangtu dibalesna oge goreng. Alloh mah nampi ka jalma pang kafirna sadunya asal anjeuna tobat. [1]

Dalil[édit | édit sumber]

Kecap Ar-Ra’uf Alloh kalam keun dina QS. Al-Baqarah, ayat: 143.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuarudin (1988). Allah dalam seri axiomatila ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.