Ar rafi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ar rafi (الرَّافِعُ) nyaéta miboga harti anu maha ngaluhurkeun. Alloh ngaluhurkeun darajat umat-Na anu taat saméméh diasupkeun ka surga. Lian ti éta, Alloh bakal nulungan kasusah jalma anu upaya ngaronjatkeun darajatna.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngaran Ar Rafi’ disebutkeun dina Surat Al Mujadilah ayat 11. Kadang ogé disebutkeun bareng jeung Ar Khafidh nepi ka jéntré yén Alloh ngarendahkeun jeung ngaluhurkeun umat anu dipiharep-Na. Contona dina Surat Al Waqi’ah ayat 3.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-30. 
  2. "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-01-30.