Arimba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Citakan:Infobox deity

Arimba Tilar Dunya

Arimba atawa sok disebut Hidimba (Sansekerta) nyaéta putra kahiji Prabu Arimbaka raksasa ti nagara Pringgadani.[perlu cutatan] Manéhna miboga tujuh urang adi anu di antarana Arimbi atawa sok disebut Hidimba, Arya Purbakesa, Brajadenta, Brajamusti, Brajalamatan, Brajawikalpa jeung Kalabendana.[perlu cutatan]

Nalika bapana Prabu Arimbaka maot dina perang ngalawan Pandu ti Astina, manéhna naék tahta ngagantikeun bapana jadi raja di Pringgadani.[perlu cutatan]