Arrasyid

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ar-Rasyid أَلرَّشِيْدُ Alloh anu maha ngabimbing. Alloh ngalimpah keun satitik elmuNa ka manusa, sakumaha anu dibutuhkeun ku manusa pikeun ngalaksanakeun tugasna salaku khalifah. Ku elmu eta manusa bisa ngabedakeun mana anu bener mana anu salah.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil Ar-Rasyid téh kamaktub dina QS. Al-Hujurat, ayat: 7-8

Alloh heunteu ngalimpahkeun elmuNa ka manusa lewat tina batas kamampuan anjeuna, sabab nalika elmu eta lewat tina batas kamampuan manusa, bakal ngarusak ka manusa eta.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-08.