As Syahid

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Asy-Syahid ألشَّهِيْدُ Alloh anu maha nyaksikeun.[1][2] Alloh maha nyaksian sakabèh kajadian satiap makhluk, sabab Alloh anu nyiptakeun èta makhluk, nyaksian gerak-gerikna, pamolahna, sabab parihpolah sakabéh makhluk tunduk kana sunnahNa ogé takdirNa. Alloh nyaksian akibat tina pamolah manusa, boh akibat anu di dunya, ogè di akhèrat.[1][2]

Dalil[édit | édit sumber]

Neunaan sifat Allah aya dina Al Quran surat Asy-Syahid aya dina QS. Al-Ahzab, ayat: 55.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. a b c "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.