At tawwab

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

At-Tawwab ألتَّوَابُ Alloh SWT anu Maha Tobat. Jalma kafir sautuhna, ogé jalma anu musyrik ka Alloh, bakal ditarima ku Alloh asal maranéhna tobat nasuha. Jalma anu kafir ogé musyrik teu cukup ku ngarobah kalakuan anu nyimpang wungkul, tapi pola pikir jeung budi akhlak anu geus jauh nyimpang ogé kudu di robah. Maranéhna kudu balik deui kana pola pikir jeung budi akhlaq Islam. Usaha pikeun tobat anu ciga kieu biasana teu cukup ku sakeudeung, tapi ku waktu anu lila.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Sifat Alloh At-Tawwab ieu aya dina QS. Al-Baqarah, ayat: 54.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika Ilimiah ilahiah Asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.