Autobiografi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Autobiografi, asal kecap na nyaéta autos, bios, jeung graphein (Yunani), nyaéta riwayat hirup anu disusun, ditulis, sorangan.[1] Autobiografi dina umumna ditulis ku hiji pangarang atawa manusa-manusa kasohor séjénna.[1] Tujuana nyaéta kaberhasilan, popularitas anu kacapai dipikanyaho ku batur.[1] Autobiografi nu ditulis sacara lengkep mangrupa pembelajaran nu langsung jeung manusa séjén.[1] Tulisan lengeun éta sorangan disebut autograf.[1] Autograf ogé nyaéta mesin nu menang nulis sorangan totondé sapertos pencatatan gunung berapi ti widang géologi, detak jantung ti widang kedokteran, jeung sajabina.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.