BPOM

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Badan Pengawasan Obat dan Makanan ( BPOM) nyaéta mangrupa Lembaga Pamaréntah Non Departemen (LPND), nyaéta luyu jeung kaputusan Présiden Républik Indonésia Nomer 103 Taun 2001, nyaéta mangrupa lembaga pamaréntah pusat nu dibentuk pikeun ngalaksanakeun tugas pamaréntah tinangtu Présiden sarta tanggung jawab langsung ka Présiden.[1].

Kasang Tukang[édit | édit sumber]

Kamajuan teknologi atos mawa parobahan-parobahan anu téréh jeung signifikan kana industri farmasi, obat asli Indonésia, kadaharan, kosmétik jeung alat-alat kaséhatan. Kalawan ngagunakeun teknologi modérn, industri éta ayeuna mroduksi kalawan skala nu badag pisan nyangkup macem-macem kosmétik nu lega pisan. Kalawan dukungan kamajuan transformasi jeung éntry barriér anu makin ipis dina perdagangan internasional, sangkan produk-produk dina waktu anu téréh pisan bisa nyeubar ka rupa-rupa nagara jeung kalawan sistem jaringan distribusi anu badag pisan bisa ngajangkau ka saluruh strata masyarakat di dunya.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. YOUR_NAME. "Badan Pengawas Obat dan Makanan (BPOM) Kedudukan, Tugas, dan Wewenang Latar Belakang dan Sejarah | Landasan Teori". www.landasanteori.com. Diakses tanggal 2017-10-19. 
  2. YOUR_NAME. "Landasan Teori". www.landasanteori.com. Diakses tanggal 2017-10-19.