Bangsul Agung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Bangsul Agung nyaéta Rohangan nu ngabogaan mimbar, éta rohangan aya dina wangunan inti KARATON KASEPUHAN.[1] Ayana di belah kidul BANGSAL PRABAYAKSA.[1] Wangunan nu disebut ogé bangsal panembahan éta diwangun husus pikeun Gusti Panembahan nu rék méré paréntah keur menterina.[1] Dipatalikeun jeung tangga ka bangsal prabayaksa.[1] Sisi-sisi éta tangga dihias opat kembang taraté beureum nu mangrupa candrasangkala sadana bata winata bungawari wong nu nilaina 1451.[1] Ku kituna bisa diartikeun yén bangsal éta téh diadegkeun dina tahun 1451 S.[1] Atawa 1529.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 98. ISBN 9794192597.