Beulahan kupat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Beulahan kupat kalayan rangkay (basa Indonésia: rusuk) s sarta diagonal d

Beulahan kupat nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay anu sarua panjangna, sarta mibanda dua pasang juru (sudut) nu teu nyiku anu legana sarua jeung lega juru di hareupeunana.

Beulahan kupat bisa diwangun ku dua sisi tilu sarua suku idéntik anu simétri dina dadampar-dadamparna.

Rumus beulahan kupat[édit | édit sumber]

Kuriling[édit | édit sumber]

Lega[édit | édit sumber]