Bhumibol Adulyadej

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bhūmibol Adulyadej
ภูมิพลอดุลยเดช
Raja Rama IX

Raja Bhumibol Adulyadej dina taun 2010
Raja Bhumibol Adulyadej dina taun 2010
Raja Thailand
Ngajabat 9 Juni 1946 – 13 Oktober 2016
(&&&&&&&&&&&&&070.&&&&&070 taun, &&&&&&&&&&&&0126.&&&&&0126 poé)
Pangangkatan 5 Méi 1950
Dipiheulaan ku Ananda Mahidol (Rama VIII)
Dituluykeun ku Maha Vajiralongkorn (Rama X)
Perdana Menteri
Pasangan Ratu Sirikit
(28 April 1950-13 Oktober 2016)
Katurunan
Putri Ubolratana Rajakanya
Raja Vajiralongkorn (Rama X)
HRH Putri Maha Chakri Sirindhorn
HRH Putri Chulabhorn Walailak
Wangsa Kerajaan Mahidol
Dinasti Chakri
Rama Mahidol Adulyadej, Pangeran Songkla
Ibu Srinagarindra
Tanda tangan Tanda tangan Bhumibol Adulyadej
Ageman Buddha Theravada

Sri Raja Bhumibol Adulyadej (aksara Thai: ภูมิพลอดุลยเดช; IPA: Éjahan Thai: [pʰu:mipʰon adunjadeːt]; dengarkan ) (gumelar di Citakan:City-state, Amerika Serikat, 5 Désémber 1927 – maot di Bangkok, 13 Oktober 2016 dina umur 88 taun) atawa dikenal minangka Raja Rama IX nyaéta Raja Thailand ti 9 Juni 1946. Diistrénan ti saprak yuswana 18 tahun, anjeunna ngagentoskeun lanceukna, Raja Rama VIII (Ananda Mahidol). Anjeunna mangrupa anggota Dinasti Chakri anu diajar di Sakola Mater Dei (Bangkok). Putra Pangeran Mahidol Adulyadej ieu ngalajengkeun sakola dasarna ka Lausanne nalika sebagian kulawargina ngalih ka Swiss. Anjeunna janten kasohor pisan di dunya lantaran jabatana minangka Pamingpin Nagara.