Bidal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Bidal nyaéta cara ngagunakeun basa maké kekecapan kiasan, nu umumna mangrupa naséhat jeung sindiran.[1] Salaku wangun anu patali dina némbongkeun kualitas éstétis, ku kituna kalimah-kalimah nu dipaké téh singget tapi ngandung sasaruaan sora.[1] Anu kaasup bidal, di antarana: amsal, paribasa, perumpamaan, tamsil, péméo, jeung kecap-kecap mutiara.[1] Dina kahirupan sapopoé jinis-jinis bidal téh hésé dibédakeunana, sabab sakabéh eusina ngawengku amanah nu maké simbul.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 istilah, Biografi, Karya, Metode, dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.