Bora Bora

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Bora Bora nyaéta hiji pulo di cluster Leeward of the Society Islands, Polinésia perancis, coms perenahna di Samudra Pasifik. Pulo anu perenahna kira-kira 230 km (140 mi) kalér-kuloneun Papeete. Pulo dikurilingan ku laguna jeung sakaligus terumbu karang. Di tengah pulo aya gunung nu geus dua puncak, Gunung Paihia jeung Gunung Otemanu, jeung ka titik anak pangluhurna di 727 m (2,385 ft).

Bora Bora nyaéta tujuan utama pariwisata internasional, nu kawentar jadi resort sacara aqua-centric méwah. Nu utama pakampungan, Vaitape, perenahna di bagian kulon pulo utama, dina arah nu lalawanan ka garis utama arah laguna. Hasil tina produksi pulo téh lolobana diwatesan ka naon anu bisa dieksploitasi ti laut jeung tangkal kalapa, nu ngabogaan peran ékonomi sajarah dina ngahasilkeun kopra. Dumasar kana hasil sensus dina 2008, populasi Bora Bora nepi 8,880 jiwa.

Pulo geus dicicingan ku Polynesians kira-kira 4 [rujukan?]. Éropa nu munggaran datang ka ieu pulo ieu Jakob Roggeveen 1722. James Cook nempo pulo jeung taneuh dina taun anu sarua nyaéta taun 1769 jeung pamakéan Tupaia salaku navigator. Mangka London Da ' wah Masarakat anjog di 1820 jeung diadegkeun hiji Gereja Protestan di 1890. Bora Bora ieu hiji karajaan independent nepi 1888 nu dipingpin ahir jaman ku Ratu Teriimaevarua III anu kapaksa masihan ku Koloni perancis.