Lompat ke isi

Bruno Alfred Döblin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Bruno Alfred Döblin

Bruno Alfred Döblin (lahir 10 agustus 1878 jeung tilar 26 Juni 1957) nyaéta novélis Jérman, panulis éséy jeung dokter.[1] Novél karyana nu pangkasohorna nyaéta Berlin Alexanderplatz (1929).[2] Anjeunna saurang panulis produktif nu méakkeun waktu leuwih ti satengah abad kalawan gaya anu jembar dina pergerakan sastra, nu matak anjeunna sadi salah saurang figur pangpentingna dina modérnisma sastra Jérman.[3] Alfréd geus jadi panulis di penerbit S. Fischer ti taun 1914 nepi ka 1933.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. [https://greencardamom.github.io/BooksAndWriters/adoblin.htm "Alfred D�blin"]. greencardamom.github.io. Diakses tanggal 2019-06-10. 
  2. "Who was Alfred Doblin? Everything You Need to Know". www.thefamouspeople.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-06-10. 
  3. "Who was Alfred Doblin? Everything You Need to Know". www.thefamouspeople.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-06-10. 
  4. "Google Translate". translate.google.com. Diakses tanggal 2019-06-10.