Lompat ke isi

Bubur hanjeli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Bubur hanjeli nyaéta bubur anu dijieun tina beras hanjeli, gula kawung, cipati, daun pandan, jeung garam saeutik.[1] Beras hanjeli dijieun tina biji jali anu digiling.[2]

Jali[édit | édit sumber]

Jali (ngaran ilmiahna Coix lacryma-jobi L.) kaasup kana serealia atawa biji-bijian anu dipelak di daerah tropis. Jali disebat ogé tanaman mutiara China, bentuk biji jali nyaéta bulat jeung warnana bodas kusam.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Somantri (red), Andri (2020). "Bubur Hanjeli, Sajian Buka Puasa yang Nikmat dari Desa Waluran Mandiri Sukabumi". Diakses tanggal 28 Agustus 2022. 
  2. Muhandri, Tjahja (2019). Kumpulan Istilah Pangan. Bogor: IPB Press. p. 124. ISBN 978-602-440-750-6. 
  3. Febrida, Melly. "Bubur Jali nan Legit Bagus Buat Kesehatan Tubuh". https://www.liputan6.com/ramadan/read/642942/bubur-jali-nan-legit-bagus-buat-kesehatan-tubuh. Diakses pada 28 Agustus 2022