Cempor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
conto lampu cempor

Cempor nyaéta alat pikeun nyaangan rohangan anu maké bahan bakar minyak keletik, damar atawa minyak tanah.[1] Biasana disebut ogé minangka lampu témpél.[2] Bahanna dijieun tina kaléng atawa botol kaca. Dipakéna bisa diteundeun dina méja atawa biasa ogé dicantélkeun kana paku dina bilik atawa bata.


Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Ajip Rosidi. taun. Ensiklopédia Budaya Sunda.Penerbit:Kota
  2. Danadibrata.taun.Kamus Basa Sunda.Unpad & Kiblat:Bandung